Skip to content

Маслено Зелена Кадифена Рокля

октомври 7, 2009

The article in English

Това беше първия ми експеримент в шиенето на средновековни дрехи за моята кукла-модел, поне първия успешен. Спомням си как прекарах няколко дни при баба, перфектното време и място за потъване в моята Страна на Чудесата. Моята баба ще ми сервира спокойни и тихи следобеди, приготвяйки най-неустоимите вкусотийки и хранейки благодарния ми стомах, както и будното ми въображение. Така че, скъпоценният средновековен шедьовър бе вече заченат и на път да се появи.

кукла барби средновековен костюм

Роклята се състои от две части, изрязани от краищата на крачолите на панталон, един стар погребан чарлстон на мама. Е, отначало имах известни резерви дали да използвам тази дреха за мен или за моята кукла, но, очевидно, второто наклони везните. Имайки материала, идеята за бъдещото облекло можеше лесно и сама да изскочи. Кадифето и маслено зеленият му цвят го правеха особено подходящо за късно средновековен костюм или такъв от ранния ренесанс и най-вече за времето на Тюдорите. Имайки идеята, скиците на роклята можеха да бъдат нарисувани с един замах и накрая, тя получи готовия си баснословен външен вид, а аз готовност за кройката.

Самото шиене не беше лесна задача. Освен, че бе един от началните ми опити в направата на костюми, платът удвояваше тежестта, прекалено дебел за ръчни операции. Истина е, че шия всичко с двете си ръце и директно върху моята кукла-модел, както се получи на момента. Така че, мога да кажа за себе си, че създавам своя миниатюрна средновековна висша мода. Истинските удоволствие и удовлетворение идват, когато основният костюм е завършен. Можете да облечете куклата и да насладите сетивата си с готовия шедьовър. Нетърпението, моментните неуспехи и умората, всички са забравени сега. Това, което остава, е да се намери и да се приложи подходяща декорация. Няколко цветни мъниста в гама от старите скъсани гердани на мама и баба могат да се отплатят с приказни резултати, а останалото е история.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: