Skip to content

Съставен Костюм: Вътрешна Рокля с Дантела

май 19, 2010

The article in English

Роклята, която съм избрала да представя днес, е от най-новата ера колекции на моята кукла-модел. Характеризира се с видимо по-качествена изработка „от котюр“ на костюмите, с използване на шаблон за корсажа по собственоръчно изготвена кройка и с установяване на стереотип за моделиране и изработване на роклите, поставящо официално начало на лична запазена марка и стъпка в осъществяване на по-сериозните планове, които шия и кроя във връзка с това свое хоби; и още, с повече гъвкавост и комбинативност в идеята за костюма и вариантите за съчетаване на отделните части в него за получаването в резултат на различни крайни тоалети.

кукла барби костюм дантела

Основната цветова гама е бяло и червено с доминиране на тяхната междинна съставна – розовото. Май е месец, който свързваме с любовта, разцъфтялата в нежни багри природа и с новото начало в живота, поради което смятам точно този костюм особено хармониращ със същността и посланията на сезона. Това е богат набор от части, състоящ се от три основни групи, два външни комплекта и един общ вътрешен, при съчетание между които се получават главно два крайни тоалета. Към тях биха могли да се прибавят най-малко още толкова допълнителни, за което способстват специално подбраните и разработени цветови и конструктивни възможности за комбинация между отделните части. Самият вътрешен комплект е със завършен лицев вид, за да може да се носи и самостоятелно, с което броят на възможните варианти се закръгля поне на пет.

Вътрешният комплект се състои от корсаж и видима под-пола от същия тънък плат в светло розов цвят с фигури в тъмно розово до червено. Корсажът е с дантелени деколте и ръкави, набрани до лакътя, които симулират наличието на риза под него. Полата завършва с широка надиплена ивица от същата дантела. Трета част от този комплект е фустата, направена изцяло от дантела, гъсто събрана на кръста, за да получи обема, необходим за набухване горните части на облеклото, както и да намали прозрачността й, когато е открита. Видимата под-пола е напълно отворена по средния вертикал за повече функционалност. В случай, че този комплект се използва самостоятелно, като отделна рокля, изрязването е отпред, разкривайки част от фустата и превръщайки се в горна пола. При съчетанието му с другите два основни комплекта, фустата и изрязването на под-полата са скрити, а последната е със затворено лице във визията на костюма.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: