Skip to content

Лумпените на България: Пускам с Предимство, После Ругая

януари 20, 2011

Сигурно помните Елби, анимационен герой от миналото. Да или не, намирам името му идеално да нарицае всички лумпени в България, ЛБ за по-кратко или 4D, или реалните във времето и пространството на тази луда държава анимационни герои. Един епизод от сериала. Автомобил прави ляв завой на нерегулирано кръстовище без да намали скоростта и подаде сигнал. Устремил се да пресича пешеходец засича прелитащото елби и заковава ход на място, реагирайки светкавично на ситуацията. Елбито, обаче, също заковава и с отличително ръкомахане зад стъклото предоставя предимството на другия герой. Все по-изненадан, пешеходецът отвръща със също толкова отчетлив знак, кимва за приемане, усмивка за предаване и с вид на забързан пресичащ отдава благодарност към благоволителя. С това една нормална ситуация би приключила, но едва ли би намерила тогава място в сериала на анимационните герои. Непосредствено след като се приземява на тротоара и елбито профучава в реална близост, обикновеният герой чува анимационния да изхвърля зад гърба му, „Следващия път ще …“ Тук идва ред на творческия и редакционния екип да съжали за неудобството, че във филмите за невъзрастни има цензура за нецензурното и да ви остави да довършите сами. В каква близост до оригинала ще попълните изречението, ще определи, в коя група по избор попадате, елби, обикновен герой във филма на елби или необикновен, който няма идея за нищо от случващото се в тази класическа история. В зависимост как ще й реагирате и (или не) ще се самоопределите в нея, ще сте един от многото или един от малкото, които лудите мислят за луди, виждайки ги да се смеят често и сами на забавната страна от сериала, след като не са открили в него нищо друго по-нормално.

Advertisements
4 Коментари leave one →
 1. tutankhamon661 permalink
  януари 20, 2011 20:38

  Всеки прави „сечено“ на останалите. И при пешеходците, и при шофьорите има дебили, които странно защо смятат, че винаги са с предимство. Това е типично българска черта – да направиш мръсотия, да подлееш вода. и т.н. Щом е просъществувала толкова време, едва ли ще се оттървем от нея.

 2. януари 21, 2011 01:51

  Не, това не е нормално!!!!

 3. януари 21, 2011 13:26

  Благодаря за коментара и мнението, tutankhamon, заповядайте отново!

  Всеки навик подлежи на промяна, в това число и негативните. Важното условие да се случи е не толкова времето на просъществуване, колкото стъпките „осъзнаване на проблема – избор за промяна – воля за осъществяване на промяната“.

 4. януари 21, 2011 13:35

  Ема, да, никак не е нормално. Множеството от българите живеят ежедневно в абсурда на собствените си парадоксални действия и приемат това за нормално. Нормалната психика, напротив, съзнава подобни състояния като лудост, лабилност, по-лека или по-тежка, патологична обърканост, прочие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: