Skip to content

Стевия (Билка)

март 29, 2014

Билката стевия е естествен подсладител с много дипълнителни полезни свойства. Тя е моята зелена „захар“ в порцеланово бялата ми захарничка, с която замествам дори и меда. Захарта под всякаква форма е изключително вредна и трябва да бъде изцяло изключена от диетата, тъй като се състои от токсичната фруктоза. Медът от своя страна съдържа глюкоза и фруктоза наполовина, но те са в естествено състояние и балансирани с други полезни съставки. Вижте още за традиционните полезни храни, които използвам в моята революционно нова здравословна диета!

stevia-bilka

Стевия (Stevia Rebaudiana) се предлага в Билковата аптека на цена от 5 лв. за 50 гр. под формата на брашно (ситно смялна) и листенца за запарка; (среща се и като билкова тинктура). Прилага се за понижен имунитет, хипертония, високи кръвна захар и холестерол, затруднена функция на черния дроб и панкреаса, дерматити, съдейства за редуциране на теглото и е естествен подсладител за диабетици.

Употребявам я като подслаждам кафето си с 1/2 к.л. стевия на брашно (може чаша чай или кисело мляко, като това е доза за ден). За билков чай 1/2 к.л. се запарва в 1 ч.ч. (250 мл) вряща вода, след което кисне 10 мин. Пие се 3 пъти дневно (80 мл) половин час преди хранене (30-40 мин). Използвам я и като подсладител / заместител на захарта или меда в различни рецепти.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: